Британський б’юті-бренд підтримав українок, що постраджали від сексуального насильства під час війни

подія Medik8 і Future For Ukraine
Відомий британський бренд Medik8 об’єднується з фондом Future For Ukraine, аби привернути увагу до цієї складної теми та допомогти жертвам насилля пережити травму і повернутись до повноцінного життя.

7 грудня в столичному ресторані Idillio відбувся благодійний захід, присвячений підтримці жінок, які постраджали від сексуального насильства під час війни. Прогятом грудня, у самий розпал новорічних свят, Medik8 напрявлятиме 10% від продажів продукції на підтримку проєкту GIDNA, що надає безоплатну психологічну допомогу жінкам.

  • 235 — це офіційна кількість розпочатих кримінальних справ щодо сексуального насильства від російських окупантів. Але багато громадян України, які перебувають на окупованих ворогом територіях, взагалі не мають змоги заявити про злочини в наші чи міжнародні правозахисні органи.
  • 91,6%  зґвалтувань досі залишаються не зареєстрованими за даними міжнародної статистики.
  • <10 000 може складати кількість переживших сексуальне насильство від російської агресії в Україні на сьогодні.
  • Більшість жінок роками не розповідає про злочини, побоюючись стигматизації.

«Ми не можемо стояти осторонь тем, увага до яких може якісно змінити життя українців та українок. Сексуальне насильство під час війни — якраз з таких тем: про нього важко говорити, гірко усвідомлювати масштаб проблеми. Ми обрали інший шлях і долучились до проєкту GIDNA від Future For Ukraine, який забезпчує безкоштовну психологічну допомогу тим, хто постраждав від насильства, а також бореться зі стигмами в нашому суспільстві. Благодійність та підтримка — невід’ємні складові діяльності нашої компанії, тож будемо дуже раді, якщо кожна наша ініціатива допоможе викликати позитивні зміни і покращити чиєсь життя», — коментує Тетяна Таран, засновниця Starlit Group, що є офіційним дистриб’ютором Medik8 в Україні.

Читайте також

10 новорічних правил для жінок, які шукають щастя в кожному дні

10 новорічних правил для жінок, які шукають щастя в кожному дні

Що подарувати близьким на новорічні свята: топ-варіанти на 2024 рік

Що подарувати близьким на новорічні свята: топ-варіанти на 2024 рік

Катя Осадча і ONE BY ONE
Попередній матеріал

ОБІЙМИ: нова колекція теплого одягу від ONE BY ONE та Каті Осадчої

Джейсон Момоа
Наступний матеріал

Джейсон Момоа розповів про дієту, на яку сів заради фільму «Аквамен і загублене королівство»

Новини партнерів